Varaždin

Ul. Ankice Opolski 2

+385 99 861 3050

+385 42 490 888

Pon - Pet: 8:00 - 16:00

Online podrška: [email protected]

IZVORI FINANCIRANJA

Izvorima financiranja za poduzetnike u razvoju može se pristupiti na različite načine. Važno je pronaći onaj pravi koji odgovara vašim potrebama, ciljevima i vrsti poslovanja.

LYNVEST Centar za poduzetništvo može vam pomoći u izradi poslovnih planova ili investicijskih studija:

  • za nove poslovne ideje, kao provjera isplativosti i izvodljivosti
  • za dobivanje kredita od poslovnih banaka
  • za dobivanje kredita od HBOR-a ili HAMAG BICRO-a
  • za dobivanje jamstava od HAMAG BICRO-a
  • za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova i drugih izvora

Evo nekoliko uobičajenih izvora financiranja koji su dostupni poduzetnicima u razvoju:

1.Samofinanciranje: Mnogi poduzetnici započinju svoje poslovne poduhvate koristeći vlastite ušteđevine ili prodajom imovine. Samofinanciranje može biti dobra opcija ako imate dovoljno sredstava ili resursa koji vam omogućuju da pokrijete početne troškove poslovanja.

2.Bankovni krediti: Banke su često prvi izbor kada je u pitanju financiranje poslovnih poduhvata. Kroz bankovne kredite možete dobiti potrebna sredstva za pokretanje ili proširenje poslovanja. Važno je imati dobar poslovni plan i kreditnu povijest kako bi dobili odobrenje kredita.

3. Investitori: Privlačenje investitora može biti izvrstan način dobivanja financijske podrške za svoj posao. Investitori mogu uložiti novac u vaše poduzeće u zamjenu za udio u vlasništvu ili povrat na ulaganje. Uvijek je važno dobro pripremiti se prije nego što privučete investitore, a to uključuje precizan poslovni plan i prezentaciju vrijednosti vašeg poslovanja.

4. Crowdfunding: Crowdfunding je popularan način prikupljanja sredstava putem interneta. Ova metoda uključuje lansiranje kampanje na određenoj crowdfunding platformi i privlačenje donacija ili ulaganja od šire publike. Ovo je odličan način da se testira javni interes za vaš proizvod ili uslugu, dok istovremeno prikupljate sredstva za daljnji razvoj.

5. Potpore i subvencije: Postoje mnoge potpore i subvencije koje mogu biti dostupne poduzetnicima u razvoju. Ove vrste financiranja obično su namijenjene za podršku određenim sektorima ili ciljnim skupinama poduzetnika. Potrebno je istražiti dostupne programe potpora i subvencija koje se prilagođavaju vašem poslovanju.

Prijavi se na naš Newsletter